Vaak gevraagd

Zoek je antwoord op één van de onderstaande vragen, of wil je zelf iets regelen? Dan hebben wij het één en ander voor jou klaar staan!

WijCk Wonen is voor enthousiaste woningzoekenden, die op zoek zijn naar een eigen studio in een wooncollectief. Een deel van de studio’s is bestemd voor reguliere woningzoekenden en een deel voor mensen, die nog een begeleidingsvraag hebben. Bewoners kiezen er bewust voor hier te wonen en zij dragen samen actief bij aan een gezellige woonomgeving.

WijCk Wonen is echt iets voor jou als je:

  • graag met andere mensen wilt wonen
  • zin hebt om een actieve bijdrage aan je woonomgeving te leveren
  • 18 jaar of ouder bent
  • geen inwonende kinderen hebt
  • voldoende inkomen hebt om de huur te betalen
  • een betaalde baan hebt, een studie volgt of vrijwilligerswerk doet

Per wooncomplexen kunnen er andere voorwaarden gelden. Daarover lees je meer onder Woonprojecten.

Onder Woonprojecten kun je vinden waar WijCk Wonen locaties zijn.

Onder Woonprojecten kun je vinden waar WijCk Wonen locaties zijn. Als geïnteresseerde bij WijCk Wonen kun je je opgeven via een Belangstellendenformulier. Dat staat onder het kopje “Geïnteresseerd?” onder het woonproject. Ben je geïnteresseerd in een volgende project van WijCk Wonen? Laat dat dan weten via het contactformulier.

Ja, dat kan, maar is afhankelijk van je leeftijd en de hoogte van je inkomen. Meer informatie vind je op de website van de Belastingdienst onder Toeslagen.

Bij de start van het wonen betaal je eenmalig een borg. Deze krijg je terug na beëindiging van de huurovereenkomst na aftrek van eventuele (herstel)kosten.

De studio’s zijn in principe alleen geschikt voor éénpersoons huishoudens. Dat betekent dat je in WijCk Wonen niet kunt samenwonen, tenzij bij het project anders staat vermeld.

In WijCk Wonen zijn alleen kom-, kooi- en knaagdieren toegestaan. Honden en katten of dieren die niet in een kom of kooi zitten zijn niet toegestaan. Deze dieren mogen hoe dan ook geen overlast veroorzaken.