WijCk Wonen Amersfoort

Wil je zelfstandig wonen, maar dan wel met mensen om je heen? Dan is WijCk Wonen iets voor jou! In dit nieuwe woonconcept in Amersfoort, woon je in je eigen studio, maar samen met anderen. Met elkaar beheren en verzorgen jullie de studio’s en gemeenschappelijke ruimten. WijCk Wonen is bedoeld voor gemotiveerde mensen. Goede buren die samen zorgen voor een fijne onderlinge sfeer en zorgvuldig beheer van de woonomgeving. Bij dit woonconcept woon je dus zelfstandig, maar doe je het niet alleen.

Voor korte of langere tijd: je bent van harte welkom bij WijCk Wonen, zolang je samen met anderen een actieve bijdrage wilt leveren aan jullie eigen woonomgeving. WijCk Wonen is een initiatief van Kwintes. Wij bieden professionele ondersteuning bij het opbouwen en onderhouden van de gemeenschap.

De studio’s

Bij WijCk Wonen Amersfoort woon je samen met anderen in een omgebouwd kantoorpand. De eerste bewoners hebben hun inbouw woning zelf mee gebouwd. Dat was onderdeel van het concept. Nu de woningen klaar zijn, hoeft dat natuurlijk niet meer.

De studio’s zijn mooi, ruim en voorzien van eigen sanitair en keuken. Je kunt je eigen studio verder inrichten zoals je dat zelf wilt.

Samen de woningen beheren

Bij WijCk Wonen staat zelf doen centraal. Je zorgt samen met je buren voor het beheer van het gebouw en de studio’s. Samen houden jullie alles schoon, heel en veilig. Zelfbeheer noemen we dat. Voor de uitvoering van het zelfbeheer hebben sommige bewoners een bijzondere rol. De één is assistent pandbeheerder, de ander technisch beheerder en weer een ander is communicatiebeheerder of gangmaker. Iedere bewoner die een beheerdersrol heeft, is hier twee tot vier dagdelen per week mee bezig. Hier ontvang je €3,50 per dagdeel voor. Een medewerker van Kwintes heeft de rol van pandbeheerder. Lijkt het je leuk aan het beheerteam mee te doen? Laat het ons weten!

Professionele begeleiding

Lijkt het je wat om je eigen studio in dit unieke woonconcept te huren, maar heb je nog wel begeleiding nodig? Bij WijCk Wonen bieden we ook ambulante begeleiding op basis van een beschikking van de gemeente.
De ervaren begeleiders van Kwintes helpen je bij het opbouwen van een zelfstandig bestaan. Samen met jou kijken ze wat jij nodig hebt om zelfstandig te kunnen leven. Je gaat op zoek naar jouw kracht en mogelijkheden. Wat kun je zelf doen en wie in jouw omgeving kan je helpen? Samen met je begeleiders maak je een plan hoe jij samen met je nieuwe buren je eigen leven kunt leiden.

Huurcontract

Bij WijCk Wonen huur je van Kwintes. Je tekent eerst een huurcontract van een jaar. Als je in dat jaar hebt laten zien dat je geknipt bent voor WijCk Wonen, zet Kwintes dit contract om in een huurcontract voor langere periode, voor maximaal de duur van de geldigheid van de vergunning voor het project (30-11-2026).

Wat is de huur van de studio’s?

Je kunt kiezen uit verschillende typen inbouwstudio’s. Grotere en kleinere. Bij alle studio’s is huurtoeslag mogelijk. Op deze pagina lees je alles over de kosten.

Meer weten

stuur een mail naar de verhuuradministratie@kwintes.nl
of bel 030 – 6956173 en vraag naar de verhuuradministratie WijCK Wonen is een initiatief van